Vi opgraderer hele vores net henover foråret

16/03/2021
Tilbage til Nyheder

Foråret 2021 bliver en meget travl periode for Sæby Antenneforening

Der bliver gennemført store investeringer over en bred front, hvor vi dels, kraftigt opgraderer vores fibernet struktur, og sideløbende, implementerer helt nyt, og kraftigere Internet materiel.

Hvad betyder det for jer som medlemmer?

• Som mange sikkert har bemærket, er der blevet gravet mange kilometer fiberrør ned i løbet af vinteren, og det pågår fortsat på enkelte strækninger.
  • Når der graves nyt ned, medfører det desværre også, at vi ikke undgår omlægninger, og dermed også mindre afbrydelser, når det nye skal tages i brug.
  • Vi vil bestræbe os på, såvidt det overhovedet er muligt, at sende varslings SMS'er ud dagen i forvejen. Samtidig planlægger vi, at de enkelte afbrydelser bliver så kortvarige som teknisk muligt.
  • Første step tages allerede i dag, den 17. marts, hvor vi tager de første i sydbyen og i dele af vestbyen. Der er sendt SMS'er ud til alle berørte i går tirsdag.

Nyt Internet materiel, og højere hastigheder

• Sideløbende med opgraderingen af vores fibernetstruktur, har vi fået installeret nyt Internetudstyr i hovedstationen. SAFnet Internet bliver derved endnu kraftigere, når vi om ca. 3 måneder har færdigudrullet i hele byen.
  • For de tekniske betyder det, at vi installerer 56 nye noder (minihovedstationer) rundt i hele byen, og pilottesten begynder allerede i uge 12, hvor vi i midtbyen og en meget lille del af vestbyen vil teste funktionaliteter, stabilitet og ydeevne.
  • Vi forventer, om alt forløber som planlagt, at vi for alvor udruller fra slut april frem til sidst uge i juni.

Hvad betyder den del for jer som medlemmer?

• Opgraderingen giver os mulighed for endnu højere hastigheder. Vores nuværende 400/80 Mbit/s bliver opgraderet til 1.000/200 Mbit/s. Naturligvis med garanterede hastigheder, og til uændrede priser - SAFnetGiGa
  • Efterhånden som udrulningen forløber henover foråret, vil der forekomme en kortere afbrydelse på den dag, hvor vi implementerer i netop dit område.
  • Vi sikrer naturligvis, at der dagen forinden, udsendes SMS beskeder til de berørte adresser, så I hver især, kan være bedst muligt forberedt på dagen.

I bestyrelsen og på kontoret glæder vi os på hele foreningens vegne. Når begge projekter er gennemført, fremstår vores net som helt unikt, og "best in class" i hele Danmark.

Vores kapacitet er mangedoblet, og vi kan efterfølgende imødegå ethvert behov, uanset udvikling de næste mange mange år. Vi har, som skrevet ovenfor, et par mindre "bump", inden vi er i mål, og det håber og forventer vi, at alle forliger sig med.

Klik her for at se, hvor vi i de kommende dage arbejder