Farvel til FM signalet fra 1. december 2020

26/10/2020
Tilbage til Nyheder

Det er nu 3 år siden FM-afbrydelsen blev gennemført hos YouSee og hos mange andre udbydere i Danmark. I Sæby Antenneforening valgte vi på daværende tidspunkt at udskyde afbrydelsen et par år. Udviklingen har siden medført, at FM radio i dag benyttes i stadig færre husstande, og hastigt erstattes af DAB+ og Netradio. Dette medfører, at vi nu også i Sæby, trækker radiostikket. En forestående opgradering af vores net, og ønsket om et endnu bedre TV signal, medfører, at vi fra ca. 1. december 2020, afbryder FM-signalet i vores anlæg.FM-afbrydelsen påvirker dig, hvis du hører FM radio via dit antennestik.

Ligeledes har YouSee besluttet, at radiokanalerne via TV (DVB-C), også afbrydes. Det forventes at ske den  30. december 2020.

Og - du kan sagtens fortsat høre radio hvis du:

• på din nuværende FM radio, monterer en simpel stueantenne
  • har en DAB+ radio, berøres du ikke af denne afbrydelse
  • benytter Netradio. Der findes mange Radio-App's, herunder naturligvis også DR, SONOS eller lignende tjenester.